12 Kasım 2012 Pazartesi

Prostat için bitkisel kürler


Prostat için bitkisel kürler


Genelde Erkeklerde 55 yaşlarından sonra beliren bir hastalık olarak karşılarına çıkmaktadır. Genelde  gece ve heyecan oldumu  devamlı  tuvalete çıkma, idrarar yolunun ağrı vermesi ve çok sızı vermesi, az az dona akma gibi belirtiler ile kendini göstermektedir. Günde 2-3  bardak ada çayı içmek, yeşil çay, anason, mısır püskülü ve zerde çaldan oluştulmuş birleşimi çay yaparak  tüketmek  prostat ve prostat başlangıcı için faydalı olduğu görülmüştür.
Gene  hergün 1  kaşık keten tohumu yada yağı tüketmek, zerdeçal, bol biberiye, dereotu, meyankökü çiğnemek ve maydonoz yiyerek bol bol  su  ve süt içmek prostat hastalığına karşı faydalıdır. Ayrıca aşagıdaki karışımları uygulayarak bu pratik bitkisel kürler ‘le rahatlama ve ilerleyen günlerde bu hastalığı en az seviyeye indirmek için tavsiye edilen karışımlar şöyle sıralanmaktadır.
  • 15 gr hazenbel, 15 gr kereviz yaprağı veya tohumu ayrı ayrı bir litre suda 12 dakika kaynatılarak hazırlanır. 33 dakika demlenip, sabah akşam ve öğlen tok karnına birer çay bardağı yardımıyla içilir. Bu karışımın tüketilmesine 1.5 ay kadar sürdürmek gerekir.
  • 200 gram brokoli sebzesi 1.5  kilogram su içerisinde 5 dakika kadar kaynatılır. Günde bir veya birkaç su bardak içilir.
  • 7 kilogram kaynar suyun içine 450 gr sarı kantaron bitkisi konulur. 45 dakika civarında kaynatılarak hazırlanır. Bu kaynama dan sonra bu karışım bitkilerden ayrılmak için süzme işlemi yapılır. Buzdolabın da muhafaza edilen karışımdan sabah, ve akşam yemeklerden önce 1 veya 1 kaç bardak tüketilir.
  • At kestanesi, tam açılmamış selvi kozalağı, ayrık kökü, ardıç tohumu, ökse yaprağı,  mazı yaprağı ve maydonoz gibi bitkilerin çayları günde 2-3  bardak tüketilir.
  • Kenevir ve kereviz tohumu birleşimi beraber kaynatılıp balla veya pekmez ile tatlandırılarak macun yapılıp yenmeye devam edilir.
  • Isırgan otu prostat için büyümesin de idrar ve tuvalet zorluğu için iyi gelmektedir.
  • Daha önceden kaynatılmış 1 Bardak kaynar suya, 15 gram funda konularak 12 dakika bekletilerek  günde 1-2 bardak içilerek tüketilmesi prostat için rahatlama ve iyileşme görülür.
  • 1 demet maydanoz sap kısmından ayrılıp 15 dakika kaynatılarak  günde 4-5 bardak tüketilmelidir.
  • Büyük prostat iltihabı için geceden konmuş 1 litre  su ile birlikte  2-3 diş soğan sabaha kadar bekletilip sabah olunca aç karnına tüketilebilinir.
Ayrıca prostat olan kişiler sık sık brokoli sebzesini zeytin yagı yardımı ile tüketilmelidir. Brokoli bitkisi prostat hastalığına iyi gelen bitkisel mucizeler den biridir.

0 yorum:

Yorum Gönder